Daniël Wolfs

"Vol overgave bundel ik de krachten van organisaties die in samenwerking met elkaar memorabele resultaten willen behalen. Met als doel dat iedereen de noodzaak tot samenwerking en verandering tot in de haarvaten begrijpt, gecommitteerd is aan het gewenste eindresultaat en weet wat het van eenieder vraagt om samen te veranderen."

Daniël Wolfs MSc. is sinds 2015 als associate partner aan Holland Consulting Group verbonden. De afgelopen jaren heeft Daniël zich gespecialiseerd als veranderkundige. Zijn klanten, variërend van non-profit- tot zorgorganisaties en van overheden tot grote corporates, willen in samenwerking met elkaar veranderingen bewerkstelligen. Maar vaak komt samenwerking niet van de grond, frustreren verschillende belangen het gezamenlijke belang, of komt de verandering zelf maar moeizaam vooruit. Daniël helpt hen om het gezamenlijk belang centraal te zetten, samenwerking op dagelijkse basis concreet te maken en met elkaar effectief te veranderen.

In een rol als facilitator van inmiddels ruim 80 strategische bijeenkomsten, als change manager in complexe veranderprojecten en als strategisch adviseur. Tevens heeft hij de afgelopen jaren heeft veelvuldig over samenwerking en verandering gepubliceerd, bijvoorbeeld in zijn boek Magic makers - de kracht van samen veranderen.

Contactinformatie
Email: wolfs@hcg.net
Telefoon: 06 150 40 440
Secretariaat: (Jutta van Dijk) 020-5733406
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/djgwolfs
Twitter: http://www.twitter.com/@danielwolfs

Daniël Wolfs MSc. is als associate partner aan Holland Consulting Group verbonden.

Al jaren begeleidt hij diverse organisaties bij het formuleren en realiseren van hun strategie en veranderingen. Met een sterke focus op de impact op het individu en interpersoonlijke uitdagingen (weerstand, conflicten en tegengestelde standpunten). In een rol als facilitator van ruim vijftig strategische bijeenkomsten, als change manager in complexe verandertrajecten en als strategisch adviseur.

Hij is als informatiekundige afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Ook is hij als Master of Management Consultancy afgestudeerd aan de RSM Erasmus University, alweer hij onderzoek heeft gedaan naar een veranderproces zoals je dat normaal alleen in films ziet (oftewel: wat kunnen we in organisatieverandering van Hollywood leren?). Tevens schrijft en spreekt hij veelvuldig over organisatieverandering.

Naast alle inhoudelijke ambities acht Daniël het van groot belang een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Het beste voorbeeld is het in 2012 initiëren en realiseren van een actie binnen zijn vorige werkgever KPMG om veel geld in te zamelen voor 3FM Serious Request (het Rode Kruis) en tegelijkertijd het verbinden van de KPMG community. Tastbaar resultaat was EUR 175.000 voor het Rode Kruis.

 

Belangrijkste expertise
Faciliteren | verandermanagement | consulting | storytelling | strategie | dagvoorzitterschap

In een bookchat met @Mgtboek vertelt collega Daniël Wolfs in 2 minuten over zijn boek ‘Magic makers'

januari 2016
Daniël Wolfs over 'Magic makers'

In een bookchat met @Mgtboek vertelt collega Daniël Wolfs in 2 minuten over zijn boek ‘Magic makers'
https://www.youtube.com/watch?v=__RWg6W5XnE&feature=youtu.be

 

 

Lees verder

Typische vragen die opdrachtgevers aan Daniël Wolfs voorleggen in zijn rol als adviseur, facilitator, spreker of dagvoorzitter:

 • We willen met een diverse groep de hei op, kun jij deze dag(en) faciliteren?
 • Op welke manier kunnen we onze krachten bundelen in samenwerking, ondanks de verschillen die we onderkennen?
 • Hoe creëren we beweging in onze verandering?
 • Hoe kan ik effectief veranderen in een complexe omgeving?
 • Hoe kunnen we de samenwerking in onze organisatie versterken? Hoe kan ik de samenwerking tussen mijn organisatie en leveranciers, klanten of anders organisaties versterken?
 • Ik wil graag Theory U in mijn verandering toepassen, hoe moet dat en wat levert mij dat op?
 • We willen elkaar (opnieuw) begrijpen, hoe halen we de ruis op de lijn weg?
 • Ik ben een (young) professional in een grote organisatie, hoe haal ik het beste uit mijzelf?

Enkele klanten aan het woord:

 • “Een prettige, energieke en zeer kundige professional. Zijn brede kennis van bewezen methoden weerhoudt hem er niet van zijn omgeving uit te dagen met een creatieve en innovatieve aanpak. De verworven inzichten weet hij dan te vertalen in structurele oplossing die de verwachtingen van het team overtreffen.“
 • “Daniël weet heel professioneel te werken. Hij brengt veel energie en humor en een soepele stijl van omgang met mij en mijn belangrijkste stakeholders. Het blijft praktisch, resultaat- en actiegericht.”
 • “Amazing how you lead our group to such a height. You helped us accomplish a great deal more in a few days than we would have otherwise - that is the value you bring.”

“Als facilitator is Daniël exemplarisch. Hij lijkt alles te regisseren, maar blijkt vooral in staat de bruikbare zaken naar boven te laten drijven.”