Telefoon 020-5733400 | info@hcg.net

Nieuws

17-04-2020

Meesteradviseur; Handboek voor duurzame groei in je adviesrol.

Nieuw boek van Rob Bertels (Holland Consulting Group) en Gerlof Schutte (RABO bank)
voor adviseurs die ook in de toekomst écht het verschil willen blijven maken.
 

Wie als adviseur/professional vandaag de dag nog denkt met kennis en kunde het verschil te kunnen maken, komt bedrogen uit. Ingrijpende technologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen hebben een aanzienlijke impact op de rol en toegevoegde waarde van de adviseur. Om ook in de toekomst van betekenis te kunnen zijn en nog werk te hebben, is het noodzakelijk je te ontwikkelen tot ‘Meesteradviseur’. Rob’s nieuwe boek Meesteradviseur is dan ook speciaal geschreven voor adviseurs die niet voor onverwachte verrassingen willen komen te staan en daarom de transitie van vakmanschap naar meesterschap willen maken.

 

Lees verder

23-01-2020

De menselijke kant van lean - De sleutel tot succes

‘Omdat de mens het verschil kán maken’

 Het evenement waar de menselijke kant van lean (respect, connectie, zelfsturing en balans), met een hoger doel voor ogen, centraal staat. 

Joriene Beks verzorgt tijdens dit evenement een workshop over het creëren van psychologische veiligheid. Je gaat hierin leren, beleven en meenemen, zodat je direct ‘thuis’ aan de slag kunt.

Iets voor jou? 

http://4dlean-event.com

Lees verder

05-11-2019

Elke koekenbakker kan zich adviseur noemen

Maar wanneer doen we ons advieswerk nou goed? En is adviseur zijn überhaupt een vak? Zo ja, dan is het ook belangrijk dat je als professional verantwoording wilt afleggen aan het vak. Immers, ben je een professional of niet? Want anders is er een voedingsbodem voor opportunisme in adviezen en middelmatigheid in kwaliteit. En als we elkaar niet de maat nemen, dan kan elke koekenbakker zich adviseur noemen. Daarmee holt het vak uit en de waarde die ons werk kan hebben.

Klik hier om het volledige artikel op Management & Consulting te lezen.

Lees verder

12-08-2019

Cris Zomerdijk keynote spreker over 'change management'

Op 19 september 2019 verzorgt Cris een keynote over 'change management' tijdens Diz Day 2019. 
Een dag vol inspiratie, netwerken en kennis delen speciaal voor professionals uit de zorg. 
Deze klantendag wordt georganiseerd door SBD Ayton. 
 
Bekijk hier het volledige programma en de topsprekers:
 

Lees verder

10-04-2019

Je werkt niet bij Holland Consulting Group, je bent Holland Consulting Group

Bijna 30 jaar Holland Consulting Group. Ruim 35 boeken, honderden artikelen en zelfs business programma's op tv. De werkende mens liep als rode draad door zijn adviespraktijk en talrijke publicaties. Op 2 maart 2019 was het mooi geweest. Loek Wijchers beëindigd zijn imposante carrière en stopt als werkende mens. Geen adviesopdrachten meer, geen nieuwe boeken en ook niet meer het podium op als spreker of dagvoorzitter.

Lees verder

06-11-2018

Beheersen interactie -patronen onze organisaties?

Onze kennis over beter managen en organiseren bevat meerdere buitengewoon verhelderende inzichten die veel te weinig gebruikt worden. De kennis over ‘Interactie-patronen’ is zo’n inzicht. Het kenmerkende van interactie patronen is dat de patronen mensen in hun dynamiek gevangen houden, vaak zonder dat betrokkenen dat beseffen. Er bestaan vicieuze negatieve patronen; minstens zo belangwekkend zijn zichzelf versterkende positieve patronen.

Lees verder

27-10-2018

Complete herziening Handboek Werving & Selectie; bestseller Loek Wijchers

Meer dan 25 jaar geleden kwam Loek Wijchers (Honorair Vennoot Holland Consulting Group) op het idee om een boek te schrijven waarin alle aspecten van Werving en Selectie zijn opgenomen onder de naam: Handboek Werving en Selectie.

Lees verder

22-10-2018

Geheel herziene Engelstalige versie van het boek: Agile Managen door Mike

Vanwege het aanhoudende succes van het boek Agile Managen van onze collega Mike Hoogveld, is deze bestseller onlangs ook in een geheel herziene Engelstalige versie uitgebracht door de vooraanstaande Amerikaanse uitgever Business Expert Press.

Lees verder

05-02-2018

Geheel herziene Engelstalige versie van het boek: Agile Managen door Mike Hoogveld

Vanwege het aanhoudende succes van het boek Agile Managen van onze collega Mike Hoogveld, is deze bestseller onlangs...

Lees verder

11-01-2018

Cris Zomerdijk in top-5 populairste columns ManagementSite

Vergroten van werkgeluk als goede voornemen? Lees via onderstaande link de eerdere column van Cris met interview Mo Gawdat. Het is een van de 5 meest gelezen columns van 2017 op ManagementSite:

Lees verder

01-12-2017

ManagementSite.nl bestaat 20 jaar

Cris Zomerdijk werd geïnterviewd door Tjip de Jong over zijn inzichten op het vakgebied veranderen en leren. Lees via onderstaande link de volledige coverstory met ook Jaap Peters en Simon van der Veer. 

Lees verder

11-09-2017

Investeren in geluk

Wijze managers investeren in geluk
Lees hier de column van Cris Zomerdijk

https://www.managementsite.nl/wijze-managers-investeren-geluk

Lees verder

26-06-2017

Werken vanuit de Bedoeling?

Cris Zomerdijk begeleidde als veranderkundige de totstandkoming en uitvoering van de Organisatiekoers binnen de Gemeente Haarlemmermeer.

Lees in deze publicatie hoe de Gemeente Haarlemmermeer haar organisatiekoers in praktijk brengt. Download hier de publicatie.

Lees verder

14-06-2017

Mike Hoogveld en Cris Zomerdijk sprekers tijdens 'Grootste Kennisfestival van Nederland'.

Op 15 juni spreken Mike en Cris op een uitverkocht Kennisfestival in Deventer.
Cris deelt vanaf 17.30 uur zijn verhaal met als titel 'Doen, omdat het je wat doet' op het podium 'Creative Hub'.
Mike spreekt vanaf 21.15 uur over 'Ontketen Vernieuwing' op het podium 'Rederij'.

Bekijk voor meer informatie de website van het festival: http://www.hetgrootstekennisfestivalvannederland.nl

Lees verder

09-05-2017

Scherp onderhanden #5: meer invloed, ook als je minder macht hebt

George van Houtem op mt.nl. Wat doe je nou als je beperkte machtsbronnen hebt, maar tóch meer invloed wil hebben? George van Houtem geeft je in deze video praktische tips. Bekijk de video.

Lees verder

27-04-2017

Scherp onderhandelen #4: dit zijn de 5 belangrijkste machtsbronnen; George van Houtem op mt.nl

In een onderhandeling is de machtsbalans van grote invloed op het onderhandelresultaat. Hoe beter je machtspositie, hoe groter de kans dat je met een goed resultaat naar huis gaat.
Het is opvallend dat veel onderhandelaars niet goed in beeld hebben welke machtsbronnen ze hebben en hoe ze die kunnen inzetten. Zonde! In de video zet George van Houtem de 5 belangrijkste machtsbronnen voor je op een rij.
Bekijk de video.

Lees verder

21-04-2017

Scherp onderhandelen #1: Waarom je nooit om het budget van de ander moet vragen; George van Houtem op mt.nl

Ga je onderhandelen en krijg je de mogelijkheid om het openingsbod te doen? 'Dan moet je altijd van die optie gebruikmaken', adviseert onderhandelingsexpert George van Houtem in deze video.
Veel onderhandelaars vragen zich af:
•  Is het wél of niet slim om zelf het openingsbod te doen bij een onderhandeling?
•  Doe ik er verstandig aan om naar het budget van de ander te vragen?

Lees verder

18-04-2017

Hoe je ook als maakbedrijf profiteert van social media

Communiceren via social media moeilijk? Integendeel, stelt online marketing-expert John Koster op de site mt.nl. 'A story told, is a product sold.'
Klik hier naar het artikel.

Lees verder

09-03-2017

Evaluad-model maakt campagnes effectiever

John Koster in het februari nummer van MarketingTribune over zijn nieuwe Evaluad-model dat hij met anderen heeft ontwikkeld. Download hier het artikel.

Lees verder

08-03-2017

Nyenrode Masterclass 'Agile Managen'

Na twee succesvolle edities vindt op 9 en 10 mei weer de Nyenrode masterclass 'Agile Managen' plaats. Deze staat onder leiding van Mike Hoogveld waarbij diverse inspirerende gastsprekers aan het woord komen. Meer weten? Kijk op http://www.executiveeducation.nl/vakinhoudelijke-programmas/programmadetails/masterclass-agile-management/category/algemeen-management.html

Lees verder

07-03-2017

Masterclass 'Sales meets Marketing'

Marketing en sales sneller en beter laten samenwerken? Op 15 juni verzorgt Mike Hoogveld hierover de masterclass 'Sales meets Marketing' aan het Instituut voor Sales en Account Management (ISAM) van de Erasmus. Zie voor meer informatie http://isam.nl/masterclasses/sales-meets-marketing/

Lees verder

06-03-2017

NYENRODE COLLEGEREEKS MANAGEMENT 3.0 Anders organiseren & anders leidinggeven

Wat is het ideale profiel voor een leider die de organisatie door de huidige turbulente tijden moet loodsen? Wat voor soort management is nodig in deze tijd? Eén ding is zeker: wanneer u als organisatie niet wendbaar en flexibel bent, is uw bestaansrecht onzeker. Het moet dynamischer, minder formeel, transparanter. Maar hoe dan?

Lees verder

15-02-2017

Cris Zomerdijk verzorgt keynote tijdens Dag van de Digitale Overheid 2017

Op 18 mei 2017 verzorgt vennoot Cris Zomerdijk in het Kurhaus een bijdrage over 'cultuurverandering vanuit de bedoeling'.
Een praktijkcasus uit de overheidspraktijk staat tijdens zijn presentatie centraal.

Lees verder

06-02-2017

Artikel Cris Zomerdijk binnen 7 dagen meer dan 10.000 keer bekeken en meer dan 2.000 keer interessant gevonden op LinkedIn

Lees hier het artikel 'Rituals snelst groeiende bedrijf van Nederland'
Hoe doet Rituals dat? Vier lessen voor succesvolle groei.
https://www.linkedin.com/pulse/rituals-snelst-groeiende-bedrijf-van-nl-hoe-doet-dat-vier-zomerdijk?trk=pulse_spock-articles

Lees verder

26-01-2017

Boeklancering 'Doen, omdat het je wat doet!'

Cris Zomerdijk en Theo Blom documenteerden hun vernieuwingservaringen binnen de sector Zorg, Welzijn en Sport van het Graafschap College in hun boek Doen, omdat het je wat doet! De auteurs overhandigden het eerste exemplaar op 17 januari in schouwburg Amphion aan Doekle Terpstra, Aanjager van het Zorgpact, het landelijk platform voor innovaties in zorg en onderwijs.

Lees verder

09-01-2017

Cris Zomerdijk in top-5 populairste artikelen van 2016

Met zijn artikel getiteld 'Cultuurverandering vanuit de bedoeling' is Cris in de top-5 van Managementsite.nl geëindigd.
Lees hier zijn coverstory-artikel: https://www.managementsite.nl/cultuurverandering-vanuit-de-bedoeling

Lees verder

Top