Telefoon 020-5733400 | info@hcg.net

Simon van der Veer

“'Ik doe in cultuurverandering, maar ik geloof er niet in. Te vaak wordt het als doel op zichzelf  gezien en dat werkt niet. Verbeter de dienstverlening naar klanten en moedig aan om te experimenteren met nieuw gedrag, dan verandert de cultuur vanzelf wel mee. Ik werk graag samen met opdrachtgevers aan de ontwikkeling van hun strategie en organisaties, waarbij mijn motto is: Move before you're ready. Ik houd van vernieuwing en creativiteit, maar ik ben ook van pragmatisch aan de slag gaan, dus ik sta daarom liever met de poten in de klei dan op de hei.”

Terug naar overzicht

Contactinformatie
Email: vanderveer@hcg.net
Mobiel: 06-48940430

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/simonvanderveer/
Website: www.simonvanderveer.nl   

Secretariaat 
Jutta van Dijk      : 020 - 57 33 406
Soraya Friedrich : 020 - 57 33 407

 

Wat kenmerkt zijn werkwijze?

 • Enthousiasme, creativiteit en resultaatgerichtheid om de gewenste beweging op gang te brengen
 • Tegendraads denkend om zo te voorkomen dat er te snel wordt gekozen voor populaire managementmodes als zelfsturing en coachend leiderschap
 • Eigenaarschap activeren, zodat mensen niet in de verleiding komen om de verandering aan de externe adviseur ‘uit besteden’ maar zelf de regie houden op de verandering die ze nastreven
 • 'Move before you're ready' is zijn credo om versneld in beweging te komen. Niks werkt zo vertragend als oeverloos praten en grootse plannenmakerij. Vooraf weet je het minst wat wel en niet werkt, begin klein, wees pragmatisch, kijk waar de energie zit en ga al doende leren en verbeteren.
 • Tenslotte stelt hij graag zijn rol onverbloemd ter discussie, zelfrelativering en humor zijn immers cruciaal want je staat in dienst van het vraagstuk. En wanneer je niet zelf het voorbeeld bent van zelfonderzoek en continu leren hoe kan je dat dan wel van anderen vragen?

Simon is schrijver van talloze artikelen, columns en de managementboeken Animal Firm (2010), We presteerden nog lang en gelukkig (2011), De organisatie draait door (2013), Move before you’re ready (2016) en Platgetreden paden (2019). Hij is verbonden als radiocolumnist aan BNR Nieuwsradio en als redacteur aan ManagementSite.nl. En hij is dagvoorzitter of spreker op events en congressen over thema’s als: vernieuwing, leiderschap, cultuur, strategie, high performance, lerende organisatie.

Simon helpt opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over de ontwikkeling van strategische ambities en de realisatie daarvan in de praktijk. Gedrag en prestaties staan daarbij centraal. Zijn overtuiging is dat anders doen begint met anders denken door anders te kijken en beleven. Daarom werkt hij graag creatief met sneltekenaars of theatrale vormen.

Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken zoals:

 • het resultaatgerichter en teamgerichter werken (‘continu verbeteren’) bij een bank
 • ontwikkelen van strategische visie en executiekracht in het innoveren bij een accountantskantoor
 • sparringspartner op strategische vraagstukken zoals reorganisaties, fusies en transformaties
 • sturing en prestatiemanagement verbeteren bij een IT-bedrijf
 • processen verbeteren bij een woningcorporatie en als wijkteams beter samenwerken en sturen op prestatieverbetering
 • professionaliseren van leidinggevenden en teams in het samenwerken bij een uitvoeringsinstantie
Top